3-2-2022 Er is nog wel eens twijfel bij de keurmeesters... Een geeksterde Kiskunfelegyhazer mag een snip of kroon hebben. De snip mag de oogranden niet raken. een kroon is een ronde gekleurde vlek op de kop midden boven de ogen. Een witkop, dus zonder snip of kroon komt ook voor, maar is niet erkend. 

1-8-2020 Met ingang van tentoonstellingsseizoen 2020-2021 is de ongekapte Kiskunfelegyhazer officieel erkend door de standaardcommissie van de NBS.

02-11-2020 In 2019 en 2020 is er vanwege omstandigheden geen fokkersdag georganiseerd. We gaan op dit moment bekijken of we dit in augustus 2021 wel weer gaan organiseren. Info volgt! 

07-08-2016

Inmiddels zijn al onze jonge duiven bijna volgroeid, misschien zitten er nog een paar late jongen. Let op, dat je geen overbevolking krijgt in je hok, daarom dus streng selecteren. Nu al kijken, waar ga ik volgend jaar mee fokken, met welke dieren wil ik showen en de rest kun je verkopen of… op zaterdag 27 augustus meenemen naar Vorden, dan organiseren we onze jaarlijkse jongdierendag aan de Pieter van Vollenhovenlaan 19, 7251 AP in Vorden. Een leuke en gezellige dag, met en voor Felegyhazer liefhebbers. Er wordt gezorgd voor een 50 tal kooien, die gevuld gaan worden met jonge Felegyhazers in de kleuren: Zwart- Blauw- Rood- Geel- en Zilvergeëksterd. Per kleur zullen we iemand vragen om de dieren te bespreken. Wil je aanwezig zijn bij deze unieke dag? Graag even opgeven bij ondergetekende, via fabiovanolst@hotmail.com i.v.m. soep en de broodjes!

 

Leipzig VDT Schau 2015 - Kampioen 0-1 van Torsten Beckert.

Op dit moment zijn de laatste jonge Felegyhazers ook door de rui. De duiven hebben na het broedseizoen en de rui nu rust. Ze zitten er nu op hun best bij, klaar voor de tentoonstellingen. Bij de zwart- en blauwgeëksterde dieren zien we wel eens een zwart puntje op de bovensnavel. Dit is niet gewenst, maar geen ernstige fout. Probeer te fokken met de meest blanke snavels. Het zwarte puntje is namelijk, moeilijk weg te fokken! Bij de overige geëksterde kleurslagen is het wel een ernstige fout. Niet iedereen let er op, maar controleer ook eens de kleur van de teennagels. Op de Peelhorstshow in Horst, zijn een mooi aantal Felegyhazers ingeschreven. De grootste collectie Felegyhazers van dit seizoen, zal te zien te zijn op de open tentoonstelling van Heerde en Omstreken op 20 en 21 november. Hier zijn ongeveer 40 Felegyhazers ingeschreven, in de kleurslagen zwart-, blauw-, zilver-, rood- en geelgeëksterd. Ook zullen er nog een paar éénkleurige dieren zitten, in de kleurslag wit. Voor de show in Heerde, gaan we eerst nog op 13 t/m 15 november naar de Europashow in Metz (noordoosten van Frankrijk). Er gaan 2 fokkers uit Nederland met hun rood- en geelgeëksterde Felegyhazers naar Metz. De concurrentie uit Duitsland en het land van oorsprong, Hongarije, zal groot zijn! Veel succes! De clubshow van de Felegyhazer Tuimelaar Club wordt gehouden op de Championshow in Nieuwegein op 22 en 23 januari 2016.

13 t/m 15 november wordt de 28e Europashow georganiseerd. Dit keer in Metz. http://www.metz2015.fr/en/ In overleg met de Hongaarse fokkers worden de geëksterde kleurslagen ingeschreven als "magpie" dus zwart geëksterd niet inschrijven als alleen "black" maar als Black Magpie. Als je inschrijft als "black" komen jouw geëksterde dieren bij de eenkleurige zwarte dieren te zitten. Let dus op, dat je goed inschrijft! Je kan jonge en oud insturen, tot 6 jaar. Wil je Europe Champion worden, moet je minstens een collectie van 4 dieren insturen en op het inschrijfformulier aangeven met C1 voor de eerste 4 dieren (collectie), C2 voor de 2e 4 dieren (collectie) Deze 4 duiven moeten dezelfde kleur hebben en mogen niet van het zelfde geslacht zijn.    

14-06-2015 Inmiddels zijn alle jongen geboren, misschien liggen er nog wat eieren, maar dat zullen dan de laatste zijn van dit jaar. Over het algemeen wordt er door de Fely fokkers gebroed tot de langste dag, 21 juni.

 

30-04-2015 Op de site www.sierduif.nl staat nu:

Er is een speciaalclub opgericht voor de Felegyhazer Tuimelaar.

De Zuid Europese Tuimelaar Club, waarin de Felegyhazer tuimelaar was ondergebracht is opgeheven.
Dit leuke tuimelaartje heeft nu z’n eigen speciaalclub.
LEES HET HELE BERICHT OP:

http://www.sierduif.nl/kj3/index.php/nl/1580-speciaalclub-van-de-felegyhazer-tuimelaar

******** De Felegyhazer Tuimelaar Club is een feit! We zijn nu aangemeld als lid bij de NBS. Lid worden? Stuur een email met je gegevens naar fabiovanolst@hotmail.com of vul het formulier hiernaast in en wij nemen contact met jou op.

*********** Zaterdag 29 Augustus organiseren wij weer de Felegyhazer Tuimelaar fokkersdag voor fokkers en liefhebbers! Aanvang 10.00 uur in Vorden. Voor meer info en aanmelden, stuur een email naar fabiovanolst@hotmail.com